Kysymyksiä ja vastauksia

Mitkä ovat Aurinkoillan, Peilitalon ja Tuhlaajapojan veli -näytelmän tärkeimmät erot?

Aurinkoilta sopii 20-300 hengen avoimiin seurakuntatilaisuuksiin. Voit valita tunnin tai puolentoistatunnin keston.

Peilitalo on syventävä kurssi, jossa osallistujia voi olla enintään 20. Peilitalo on tarkoitettu ryhmän ja yksilöiden prosessia varten. Ryhmän ulkopuolista seuraajien joukkoa ei ole. Kurssin laajuutta voi skaalata kahdesta tunnista kahteen vuorokauteen.

Tuhlaajapojan veli on näytelmä, jonka esitän ja yleisö voi sitä seurata. Aurinkoillassa ja Peilitalossa en sen sijaan näyttele mitään. Opastan osallistujia eläytymään Raamatun kertomuksen maailmaan. Esitän apukysymyksiä ja ohjaan vuoropuhelua ja vuorokuuntelua kaikkien läsnäolijoiden kesken. Osallistuminen, kokeminen ja kokemuksista jakaminen on vapaaehtoista.

Mitä ohjelmapalveluiden hintaan sisältyy?

Hinnat sisältävät ohjelman toteutuksen ja tarvittavat materiaalit.

Mitä jää tilaajan vastuulle?

Tilaajana vastaat ohjelman toteutuspaikasta, tarjoiluista, ennakkotiedottamisesta ja tarvittaessa majoituksista. Ohjelman aikana sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Millaisessa toimitilassa ohjelmaa voi järjestää?

Yleensä seurakuntasalit, kerhohuoneet ja kokoushuoneet ovat sopivia tiloja. Tilaan ei saa kantautua meteliä tilan ulkopuolelta.

Tuleeko tapahtuman toteutuksessa käyttää Aurinkoilta-, Peilitalo-otsikoita?

Ei tarvitse. Voit otsikoida ohjelman vapaasti. Autan tarvittaessa. Lähetän sinulle myös tiedotetekstin, jonka avulla voit kertoa tapahtumasta seurakuntalaisille.

Toiminnallisuutta yms. menetelmiä käytetään kovin kirjavin tavoin. Onko osallistuminen turvallista?

Teetän helposti omaksuttavia kerronnallisia, visuaalisia ja toiminnallisia tehtäviä. Nojaudun draamakasvatuksen ja bibliodraaman menetelmiin, tutkimustietoon ja eettisiin periaatteisiin.

Pelisääntöjä ovat aina vapaaehtoisuus ja jokaisen oikeus omaan kokemukseen ilman, että toiset analysoivat tai arvostelevat sitä. Toiminnallisuus ei ole itseisarvo. Yhtä tärkeää on sanoittaa ja jakaa kokemusten merkityksiä.

Huomioin osallistujien toiveet, iät ja elämäntilanteet. Käytän työtapoja, joihin olen kouluttautunut ja joissa olen ollut itse mukana myös osallistujana.

Olen suorittanut bibliodraamaohjaajan kaksivuotisen koulutuksen Seurakuntaopistossa Järvenpäässä sekä draamakasvatuksen aineopinnot Jyväskylän yliopistossa. Olen ohjannut pienryhmiä työkseni vuodesta 2003. Käytän seurakuntavierailuillani vain toimivimmiksi osoittautuneita työtapoja.

Pidän kiinni aikatauluista. Tulen paikalle hyvissä ajoin. En venytä ohjelmaa yli sovittujen rajojen.

Kuka voi osallistua? Kuka ei?

Osallistujien tulee ymmärtää suomea ja sitoutua kokoaikaiseen läsnäoloon. Ohjelmapalveluni eivät ole terapiaa eivätkä ne tarjoa henkilökohtaista tukea tai apua akuuttiin elämänkriisiin.

On tärkeää, että osallistuminen on vapaaehtoista.

Tuleeko osallistujien ilmoittautua etukäteen?

Aurinkoiltaan ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Peilitaloon sellainen kannattaa järjestää. Voin antaa vinkkejä sen toteuttamiseksi.

Entä jos ilmoittautujia ei jostain syystä tulekaan?

Ei hätää. Peruuta tilauksesi viimeistään viikkoa ennen sovittua toteutusta. Tällöin kustannuksia ei synny. Jos peruutat tilauksen tätä myöhemmin, lasku on 50% palvelun hinnasta.

Entä jos seurakuntalainen tai joku muu kyselee kiperiä ohjelman sisällöstä?

Sinun ei tarvitse osata vastata kaikkeen. Anna minun yhteistietoni hänelle tai välitä kysymys minulle. Vastaan mielelläni.

Jätän aikaa kysymyksille ja kommenteille myös ohjelman lopuksi. En kiirehdi pois paikalta. Palaute on tervetullutta.

Entä jos osallistujat eivät pidä ohjelmasta tai se tuntuu hyödyttömältä?

Tungen laskun silppuriin ja otan opikseni.

Jo etukäteen kuuntelen ja kunnioitan sinun toiveitasi ja suunnitelmiasi tapahtuman järjestäjänä. Avaan suuni, jos minun ammattitaidostani ei ole hyötyä sinulle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s