Missä armo?

Olen käsikirjoittanut ja toteuttanut uuden monologinäytelmän, jonka nimi on ”Missä armo?”. Sen ensiesitykset ovat Imatralla Sanan Suvipäivät -tapahtumassa la 17.6. klo 14.45 ja klo 17.00.

Järjestän kymmenen näytännön esityskauden Jyväskylässä 7.9.-28.10. Esityspaikan osoite on tuolloin Vapaudenkatu 24, johon Kansan Raamattuseuran säätiö remontoi toimitilaa koulutus-, kokoontumis- ja kulttuurikäyttöön.

Missä armo? -näytelmä kertoo pahaksi leimatusta perheestä, joka ei saa apua lapselleen. Nuori tyttö joutuu kärsimään, kun aikuiset rajaavat apunsa kansallisuuden, vakaumuksen tai sosiaalisen aseman mukaan.

Näytelmän tarinan tapahtumapaikka on muinainen Tyros-niminen satamakaupunki Välimeren rannalla. Kaupunkilaisten elämää varjostavat hävityt sodat ja epävakaat kauppasuhteet muihin kaupunkeihin ja kansoihin. Eriarvoisuus kaupungin sisällä kasvaa, ja asukkaat suhtautuvat varautuneesti muualta tulleisiin. Naapuri ei ole kaveri vaan kilpailija.

Olen dramatisoinut näytelmän lyhyestä Raamatun kertomuksesta (Mark. 7:24-30), jossa Jeesus kohtaa ns. foinikialaisnaisen, ja suhtautuu tämän lapsen avuntarpeeseen aluksi torjuen. Esitys on tunnin mittainen.

Näytelmä on tilattavissa seurakuntiin. Se sopii esim. vapaaehtoisten kiitosjuhlaan tai reformaation merkkivuoden tapahtumiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s