Kameli

Voihan nenä, minä sanoin ja niiskautin kuin kapinen kettu.

Epäonnistuin työryhmän kokoamisessa. Meitä oli vain minä ja kaksi näyttelijää aloittamassa Torstaiteatterin syyskautta. He kaksi toivoivat tavanomaista yhteisöllistä työotetta 6-8 hengen ryhmässä ja he halusivat odottaa seuraavan projektin alkua tammikuussa. Ymmärrän heitä hyvin.

Näytti siltä, että karavaani nuutuu lähtöruutuun. Kameli kuukahtaa. Vaellus ei ala, ja tykkäillään kyttyrää.

Näytelmän valmistaminen keskeytyi viikoksi, mutta jatkui sitten taas. Päätin, että teen soolonäytelmän. Käsikirjoitan, ohjaan ja näyttelen itse. Se on vähän hassuakin. Aluksi meitä oli liian vähän. Nyt vielä vähemmän.

Näytelmän nimi on Tuhlaajapojan veli. Se on perhedraama. Isä teurastaa syöttövasikan ja järjestää juhlat iloitessaan kuopuksen kotiinpaluusta, mutta esikoinen suuttuu ja puuttuu juhlista. Olen sovittanut näytelmän Luukkaan evankeliumin Tuhlaajapoika-kertomuksesta. Esitys keskittyy usein unohdettuun isoveljen osaan.

Tunnelmapala Tuhlaajapojan veli -näytelmästä

Tunnelmapala Tuhlaajapojan veli -näytelmästä

Esityksiä on kaikkiaan kymmenen 15.11.-16.12. Juomatehtaalla Jyväskylässä. Näytelmä mahtuu henkilöautoon ja se on myös tilattavissa esim. seurakuntataloille.

Elämäni ensimmäinen rooli oli Kalju-Pietu Äänekosken teatterissa 1995. Siitä on kaksikymmentä vuotta. Tuhlaajapojan veli -näytelmä onkin juhlaesitykseni. Olen aiemmin esittänyt lyhyitä monologeja, mutta tunnin mittainen soolonäytelmä on minulle kokemuksena uusi ja ensimmäinen.

Henki kulkee taas, sanoisi kettu.  Kokenutkaan kameli ei aina osaa odottaa, millaisia keitaita tai kangastuksia vaelluksella tulee vastaan.

Katso esitysajat ja varaa paikkasi katsomossa Torstaiteatterin nettisivuilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s