Kurkista kulisseihin – ja kaappiin, joka vahingossa sai nimensä Meiju Suvakselta

16. lokakuuta 2014

Mika Virta: ”Moi. Mietin kaappiasiaa. Meillä ois vaatekaapin yläkaappi mallia lastulevy ja valkoinen. Sen sais stailaamalla nätimmäksi. Se joutaisi muutenkin pois. Mutta ei sellaisen yksinkertaisen ovettoman hyllykönkään tekeminen paljoa vaatisi.”

Torstaiteatterin ohjaaja Mika Lahtinen: ”Jep, kiitos. Mietiskelin treenien jälkeen että kaapin ei tosiaan tarvitse olla oikeasti kummoinen. Ajattelin että tuolien selkämyksiä voisi stailata esim. mustilla huiveilla. Ja niin myös kaappia. Välttämättä ei tarvitse edes ovia olla, vaan voi tehdä kankaasta verhomaiset ovet.

Tykkäisin, että kaapissa se tasa, jossa kirjoituksia säilytetään, ei olisi lattian rajassa vaan suurin piirtein eilisellä korkeudella.

Pystyisitkö näppäämään kuvan siitä sun tarpeettomasta kaapista? Muistin, että meillä tallin varastokäytävällä lojuu yhdenlainen käyttämätön kaappi. Voisi vähän vertailla kummasta lähtisi tuunailemaan.”

Joo. Otan kuvan ja lähetän sulle.

Ai niin. Verhoilu ei ole välttämätön. Muutenkin voi varmasti stailata.

Joo, spray- / paukkupullo on kova sana.

kaappi-ja-kasetti-vaakakuva

kaappi-ja-kasetti

Siinä on Meiju Suvaksen kasetti päällä. Kunto ei ole kaksinen, siis kaapilla, mutta…

Kiitos kuvista. Meiju antaa hyvän mittakaavan. Olen reissussa Turun suunnalla. Palattuani tsekkaan tallikaapin. Se on isompi, mutta en tiedä onko koko tässä ratkaisevaa. Ei välttämättä. Tallikaappi saattaa olla myös ällön likainen.

Meijukaappu voisi olla hauska siten, että se olisi jonkinlaisen tolpan tai muun jalan päässä sanotaanko n. 1,5 metrin korkeudella. Sitten siitä voisi roikkua tai leventyä jonkinlainen huntumainen laahus. Vaikka siis kaappi olisi pienehkö se saisi suuruuden tuntua laahuksista.

Tuli vielä sellanenkin idis, että jos taustavanerin irrottaisi, niin sieltä takaa kaapin läpi voisi loimottaa valoa. Tai vanerin tilalla voisi olla valaistua harsoa tai muuta. Saisikohan sen jotenkin tukevan tolpan tms. jalustan nokkaan kohtuullisen korkealle?

Totta. Tulee mieleen viime syksyn näytöksen nurkkatolpat. Jos yhden valjastaisi siten, että kaappi pysyy sen nokassa.

Hyvä ajatus. Ne eivät ole kovin korkeita, mutta sellaisen allehan voi sysätä tarvittaessa jonkun korokkeen. Pitäisiköhän olla jokin metallipanta, jolla kiinnitys onnistuu vai tekisikö kaapin pohjaan reiän? Sulla on varmasti paras viisaus kiinnityssysteemistä. Tuon yhden tolpan ensi treeneihin.

No mietin sitä. Tuonko kaapin mukanani?

Kivaa! Joo, tuo vaan. Mennään Meijulla eteenpäin.

Meiju is pop!

26. lokakuuta 2014

Hei maalaanko Meijun sinisellä myös sisäpuolelta? Sehän on valkoinen nyt.

Jos maalia piisaa ja ehdit, niin maalaa vaan. Ainakin oven sisäpinta olisi hyvä maalata.

Ookoo.

Tuli mieleen, että mun puolesta maalipinnan ei tarvitse olla viimesen päälle peittävä. Semmonen rustiikki, huokoinen, karhea tai viiruinen saa olla.

Ihan samaa ajattelin. Siis tarkoitat sellaista yliteatterillista…

Joo! Överteaterisk.

Design Fanny & Alexander.

Joo! Just det.

27. lokakuuta 2014

20141027_081230

Hieno on kaappi jalkoineen! Kestääkö rakenne jos takavanerin ottaa pois? Tuli sellainen mieleen että profeetan talo voisi Naaman-tarinassa olla tuo kaappi. Tai kaappi olla ikkuna, jonka läpi avustaja puhuu Naamanin kanssa.

Joo saa sen pois, sehän on pikku nauloilla kiinni vain. Ainoa mikä siinä huolestuttaa on se, että kaappi notkahtaa, muuttuu salmiakiksi, jos sen levyn ottaa pois. No, tuon sen torstaina Juomikselle niin katsotaan. Se on nyt sutaistu siniseksi.

maalattu-kaappi

Kiitos kuvista! Huomenna julkaisen lavastusjutun. 🙂

Oleppa hyvä! Tuo väri näyttää saima harmajalta tuossa, mutta ei, kyllä se sininen on sininen.


Torstaiteatterin Isäni kaupunki -näytelmän ensi-ilta on Juomatehtaalla Jyväskylässä 13.11. klo 19.

Mainokset

One thought on “Kurkista kulisseihin – ja kaappiin, joka vahingossa sai nimensä Meiju Suvakselta

  1. Päivitysilmoitus: Näin rakensimme Torstaiteatterin Isäni kaupunki -näytelmän | Draamapiste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s