Jeesus monessa roolissa

”Minä olen maailman valo.” Näin Jeesus puhuu itsestään kansalle Johanneksen evankeliumissa.

Hän kertoo olevansa myös mm. elämän leipä, hyvä paimen, tie, totuus, ylösnousemus ja elämä. Jeesus näyttäytyy monenlaisena. Hän on monenlaisissa rooleissa suhteessa ihmiseen. Niin ovat Raamatun ihmisetkin monenlaisia suhteessa häneen.

Jeesus kutsuu ja kuvailee itseään monenlaisin sanoin ja kuvin. Minua se kutsuu tunnistamaan ja tuntemaan itsestäni monenlaisia puolia ja sisäisiä kuvia. Ihmisen olemuksessa saa olla monenlaisia piirteitä: omalle itselle erityisiä tai yhteisiä toisten ihmisten kanssa.

Jeesus sanoo olevansa maailman valo. Millaisia ovat vastaroolini suhteessa häneen? Olen valon kohde.  Minussa on pimeyttä, harmautta ja elämisen kirjo. Toisinaan olen näkökyvytön tai näköalaton. Huominen on hämärässä. Tarvitsen valoa vaikeaan valintaan. Tai sitten voin olla valon kantaja tai sen heijastaja. Kasvan. Koen turvaa. Annan itseni näkyä. Näen, mihin kuljen tai hahmotan, mitä olenkaan kokenut. Huomaan, mitä minulle on tehty.

Uskon, että minunlaisuuteni ja sen monet puolet – ja tietenkin myös sinunlaisuutesi mahtuvat Jeesuksen olemukseen.

Jeesus on elämän leipä sinua varten. Samoin hän on sinua varten valo, tie, totuus, ylösnousemus ja elämä. Hän on hyvä paimen sinun hyväksesi.

Jeesus tuntee sinut. Olet hänelle kouriintuntuvan konkreettinen, hän tunnistaa sinut ja tunnustaa olemassaolosi. Olet hänelle tuttu ja arvokas sinunlaisenasi. Hän on lähelläsi. Hän pitää sinusta.

Sinä olet ihme.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s