Kankeuskahvit ja kauhea euforia

Koko päivän hauduttelin ongelmaa, joka liittyy ohjaamani näytelmän lavastukseen.

Näytelmän nimi on Vaunuilla länteen. Näyttämö on pieni. Resurssit ovat pienet. Mistä minä ne vaunut löydän? Tarvitsemmeko edes niitä? Jos ei, miten tehdään tarinan vaatima matka näyttämöllä?

Kangistuin ja lannistuin. Olin kuin vaunujen yli ajama. Että pitääkin tehdä teatteria ja järjestämällä järjestää itselleen päänvaivaa.

Vähän väliä lohdutin itseäni: ei hätää. Odota vaan rauhassa. Tee välillä jotain muuta. Teatteri on lopulta ihan helppoa.

No, minä odotin. Tein muita töitä. Keitin kahvit. Kuuntelin väistyvän ja uuden presidentin puheet. Söin jäätelökakkua.

Ja juuri äsken sain idean!

Mutustelen ideaa. Sanon sen mielessäni itselleni. Se ratkaisee lavastusongelmani. Hyvässä lykyssä käy vielä paremmin! Toivon, että idea antaa  iloa ja potkua näyttelijöille, inspiroi koreografioita, helpottaa kohtausten vaihtoja ja tuo näytelmään teatterin taikaa ja huumoriakin.

Iski kauhea euforia. Kuin vaunukyydillä täysillä päästelisin! Huomaan hyräileväni. Laulelen kokeeksi äänen. Kohta menen ja kaivan nuottipaperin esille ja kirjoitan melodian muistiin. Tiedä vaikka voisin käyttää sitä jossain.

Että pitääkin tehdä teatteria ja vaivata päätään? Kyllä pitää! Voi autuutta ja vapautta, että voi valita edes osan omista ongelmistaan.

Teatteri on leikkiä. Ei tämä ongelma ja sen ratkaiseminen juuri muuta maailmaa tai ratkaise sen isoja haasteita. Iloitsen silti. Pienikin ratkaisu lisää iloa, rakentaa toivoa ja luo uskoa hyvien asioiden tapahtumiseen.

Nyt nuotteja kirjoittamaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s