Pöydän parjaus ja tuolin kultaus

Voi sinua, pöytä. Olet suuri. Rohmuat tilaa. Painat liikaa. Sinua on raskasta siirtää.

Pöytä, sinä olet valinnut paikkasi. Olemuksesi huokuu valtaa. Sinä määräät. Et liikahdakaan. Sinä olet asiakeskeinen. Muut sopeutuvat sinun ja asioittesi ääreen ja ympärille.

Annan tunnustuksen. Sinä teet työtä. Sinä kannat. Esineitä ja asioita lasketaan ja jätetään sinun päällesi. Toisaalta asiat ovat vain näennäisesti sinun päälläsi. Ne valuvat toisten syliin.

Pöytä, sinä peität näkyvyyden. Sinun äärelläsi ihmisistä tulee toisilleen vain päitä ja käsiä. Peität jalat, jäykistät keskivartalon.

Tuoli! Sinä olet pieni, mutta silti kannat ihmistä. Sinua on helppo siirtää. Olet jämäkkäjä ja joustava. Et pane vastaan nostamista, siirtämistä tai laskemista.

Vältäthän rivejä ja jonoja. Rivissä sinä alistut yhden äänen ja yhden vallan palvelukseen. Yksi puhuu. Muut kuuntelevat. Yksi näkee kaikki. Kaikki muut näkevät vain yhden.

Jos vain mahdollista, liity kaarimuotoihin ja piireihin. Silloin ihmiset näkevät ja kuulevat toisensa. Olla aivan hujan hajan ja epäjärjestyksessä. Sekin on tarpeellista. Ainainen järjestys ja kontrolli tukahduttavat ja puuduttavat. Sinussa hehkuu vapaus. Et peitä näkymiä ympärilläsi, etkä sinulla istuvaa ihmistä.

Olet ihmisen kokoinen ja vähän näköinenkin. Melkeinpä näen sinussa kasvot. Voit mallintaa mieltä, maailmaa, aikaa ja avaruutta. Olet rakastaja tai vihollinen, tulevaisuus tai koko maailman historia. Sinä voit ottaa kenen tahansa roolin ja kantaa ketä tahansa. Sinä olet lepopaikka.

Palvele rohkeasti. Jalkasi kantavat aarteita.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s