Kolme avainta hyvään vireystilaan esiintymistä varten

1) Lämpö

Tiedostan, että olen olemassa koko kehoni kanssa. Tunnen varpaani, nilkkani, polveni, reiteni, lantioni, selkäni, vatsani, kylkeni, rintakehäni, kaulani, sormeni, käsivarteni ja hartiani — koko kehoni. Tunnen myös kasvojeni ja päälakeni pienet lihakset. Rentoudun.

Lämmittelen fyysisesti. Liikun monella tapaa ja kaikkiin suuntiin. Annan raajani ja koko kroppani vierailla niissä asennoissa, joissa se toimii esiintymistilanteessa.

Mieleni asettuu yhteen kehoni kanssa.  Tunnen kehoni painon. Lattia kantaa minua.

2) Läsnäolo

Tiedostan ja tunnustan todeksi asiat, jotka vaivaavat mieltäni ja häiritsevät keskittymistäni. Jaan kuulumiseni muiden kanssa. En pakota arjen huolia poistumaan tai väistymään mielestäni.  Ehkä saan niistä energiaa. Hyväksyn niiden olemassaolon.  Häiriötekijät asettuvat sopivaan mittasuhteeseen. Voin toimia tässä ja nyt.

Kuuntelen hengitystäni. Aistin ympäristöni ääniä, kuvia, muotoja, pintoja, materiaaleja, hajuja ja valoja. Kuuntelen ja katselen muita ihmisiä.

3) Liikkeelle lähtö

En jää odottelemaan. Paras mahdollinen valmiuden, läsnäolon tai lämmön tunne ei välttämättä tule ikinä. Se, mikä on totta juuri nyt, saa riittää. Lähden liikkeelle. Paras mahdollinen vireys voi olla seuraus. Se ei ole ennakkoehto.

Reagoin tapahtumiin ympärilläni. Otan ne lahjana vastaan. Annan muille reagoitavaa. Luotsaan tapahtumia eteenpäin. Puhun, liikun, laulan tai tanssin. Muutan maailmaa.

Bonus) Armo

Ei haittaa, vaikka esiintymiseni menisi pieleen. Saan mokata. Tiedän, että epäonnistumisesta ei koidu minulle mitään pahaa. Kelpaan minuna itsenäni. Voin heittäytyä, ottaa riskejä ja onnistua mitä upeimmin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s