Laihduttamista terveellisempi herkku

”Draama sosiaalistaa ja kehittää yhteisöllisyyttä.” Näin puhuu Aleksis Kiven peruskoulun rehtori Eero Herajärvi HS:n (20.9.) haastattelemana. ”Ilmaisutaito opettaa arvostamaan toista ja estää kiusaamista.”

Draamalla, teatterilla ja yleensä kulttuurilla on suotuisa vaikutus kaiken ikäisten ihmisten hyvinvointiin. Sunnuntaihesari (19.9.) kertoo aiheesta mm. näin: ”Sosiaalinen osallistuminen ja kulttuurin harrastaminen edistävät terveyttä ja pidentävät ikää tehokkaammin kuin liikunta, laihduttaminen tai tupakoinnin lopettaminen”.

Lehti viittaa Ruotsissa tehtyyn tutkimukseen. ”Kulttuuri voi aiheuttaa lääketieteellisesti mitattavia vaikutuksia: pulssi tihenee, hormonitasapaino muuttuu, stressi vähenee ja immuunijärjestelmä paranee.”

Draama toimii – koulujen lisäksi onneksi myös seurakunnissa. Puhumisen ja kuuntelemisen tradition rinnalla kulkee tarinoiden jakamisen, näkemisen, kokemisen ja osallistumisen kulttuuri.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s