Reilun nallen hunajaa

Olen onnellinen siitä, että vanhempani lukivat minulle satuja, kun olin lapsi.

Ääneen lukeminen ja sen kuunteleminen on yhteinen läsnäolon hetki. Kiire on poissa. On turvallista olla yhdessä.

Eikö aikuisellakin ole lupa kokea samaa?

Muistan kuunnelleeni tarinoita myös kaseteilta. Kuuntelin niitä veljieni kanssa yhä uudestaan ja uudestaan. Moni kasetti taisi kulua aivan puhki.

Julkaisen tänään vaimoni  kanssa äänikirjan, jolla kerromme kymmenen kirjoittamaamme tarinaa. Äänikirjan nimi on Pyhiä hetkiä. Tarinoiden kanssa risteää Vanhan testamentin psalmeja.

Toivomme, että Pyhiä hetkiä -äänikirjan kuunteleminen antaa kokemuksen läsnäolosta, joka avaa reittejä kiireestä ja hajanaisuudesta kohti lepoa ja voimaantumista.

Äänitystilanteessa tarinointiamme kuunteli eräs ystävämme. Halusimme kertoa tarinat oikealle ihmisille eikä vain mikrofonille.

Meitä kannusti myös matkalaukullinen pehmoeläimiä. Sauli-nalle ja moni muu pehmo kuunteli korva tarkkana.

Mikrofoni sieppasi talteen paitsi tarinoita ja psalmeja myös mahan kurinaa. Meitä kaikkia nauratti ääneen. Äänittäjämme Timo Björksten sanoi, että nauhalla kurina kuulosti kissan nau’unnalta.

Maha naukui hyvällä hetkellä. Olimme juuri tarinoimassa rakkaudesta. Timo leikkasi murinan ja naurun pois, mutta iloinen äänen sävy tarinan jatkossa kuuluu varmasti.

Tällaisessa kohdassa mahakissa naukui: ”Olen onnellinen, hitusen peloissani ja pyörällä päästäni. Muuta en tahtoisikaan”. En voi hymyilemättä kuunnella tuota kohtaa valmiista äänikirjasta.

Jälkikäteen sovimme, että se oli Sauli-nallen maha, joka murisi. Liekö ollut nälkäinen? Lupasin Saulille palkaksi raskaasta studiotyöstä Reilun nallen hunajaa.

Teatterin ja draaman ytimessä on tarinoiden jakaminen. Korskeita puitteita ei tarvita. Yhteinen läsnäolon hetki voi olla vahva kokemus, joka muistetaan vielä vuosikymmenten kuluttua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s